top of page
logo.png

Sijainti

Kohtuullinen ajomatka koko eteläisestä Suomesta

Lyhyet ajomatkat lähes koko Etelä- ja Keski-Suomesta tekevät Himoksesta vain houkuttelevamman laskukohteen. Pääkaupunkiseudulta omalla autolla perille ajaa kaksi ja puoli tuntia, Tampereelta tunnin ja Jyväskylästä vielä selkeästi vähemmän. Hieman pidempi matka kertyy lännen Turusta ja idän Lappeenrannasta, joista kummastakin on Himokseen noin kolmen tunnin ajomatka.

Suosittu koko perheen lomakohde

Perillä odottava Himos on Suomen suurin ja monipuolisin Tahkon eteläpuolella ja koko maan viiden suurimman laskettelukeskuksen joukossa. Rinteitä riittääkin kaiken tasoisille laskijoille helposti muutamaksi kokonaiseksi päiväksi.

Himos on suosituin muutaman päivän mittaiseen lomailuun koko perheen voimin. Kun monipuoliseen tarjontaan yhdistetään kohtuulliset ajomatkat kaikista Etelä- ja Keski-Suomen suurista kaupungeista, on helppoa ymmärtää, miksi laskettelukeskus on Suomen viidestä suuresta tällä hetkellä nopeimmin kasvava.

Winter Trekking
Ski Resort

Laskettelurinteet

Himos tarjoaa hiihdon hurmaa koko perheelle: käytössä ovat kaikki rinneskaalat helposta vaikeaan ja tarjolla on myös useampia hyppy- ja temppupaikkoja. Pitkä kausi kestää keskimäärin marraskuun lopulta vappuun.

Jämsässä sijaitseva Himos on helposti tavoitettavissa Etelä- ja Keski-Suomesta. Matkaa Tampereelta ja Jyväskylästä on noin tunti ja pääkaupunkiseudulta reilut kaksi tuntia.

Himos on nykyaikainen laskettelukeskus

Kaikkiaan Himoksella on 21 valaistua ja lumetettua rinnettä ja 15 hissiä, joiden yhteinen kapasiteetti on lähes 19 000 nousua tunnissa. Hisseistä kaksi on tuolihissejä minkä lisäksi lapsille ja aloittelijoille löytyy neljä ilmaista hissiä ja rinnettä.

 

Tehokas lumetuskalusto varmistaa, että jo lauhoilla ja epävakaillakin säillä saadaan usein muutama rinne avatuksi.

Rinteittensä osalta Himos jakautuu kahteen alueeseen: Pohjoisrinteisiin ja Länsirinteisiin. Vielä muutama vuosi sitten alueiden välillä joutui liikkumaan bussilla, mutta nykyään siirtymään pääsee myös lasketellen Luoteisväylä- ja Länsiväylä-rinteitä pitkin.

Young Skier
bottom of page